Resmi gazete'de yayımlandı! O meslek sahipleri  ‘Sağlık meslek hizmet birimi’ açabilecek Resmi gazete'de yayımlandı! O meslek sahipleri ‘Sağlık meslek hizmet birimi’ açabilecek

“Ramazan ayında yemek saatlerinin değişmesi ile birlikte yemek çeşitlilikleri ile farklılaşmaktadır” diyen Güngör, “Toplum olarak zengin sofraları paylaşmayı severiz. İftar ve sahur olarak iki öğün beslendiğimiz bu dönemde su tüketimine de dikkat etmeliyiz. Doğru bir beslenme planı yeterli egzersiz ve su tüketimi ile ideal kilomuzu koruyabiliriz” dedi.

D İ Y E T İ S Y E N

Güngör, sözlerine şöyle devam etti;

İFTARDA DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER

  • Uzun süre kaldığımız için kan şekerini bir anda yükseltmeyecek şekilde zeytin, hurma, su ile ufak bir başlangıç yapabiliriz.
  • Yemekleri yavaş yavaş yemeliyiz.
  • Ramazan pidesi tüketiminde dikkatli olmalıyız bir avuç içi kadar pide bir dilim ekmek yerine geçer
  • Fazlı yağlı ve baharatlı besinlerden uzak durmalıyız susuzluğumuzu arttırır
  • Yemek olarak Çorba, sebze yemeği, et-tavuk-balık, kuru baklagil, salata, yoğurt ve meyve tercih edilmelidir.
  • Salata ve meyveline olduğu için bağırsak problemlerini düzenlemektedir.
  • Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilebilir.

D İ Y E T İ S Y E N-1

ARA ÖĞÜN

  • İftar sonrası ara öğün olarak meyve, sütlü tatlı, çay, kahve tüketebilirsiniz
  • Sahurda dikkat etmemiz gerekenler
  • Sahur öğünü ihmal edilmemeli.
  • Ağır yiyecekler yememeliyiz
  • Kahvaltılık kahvaltılık yiyecekler tüketilmeli (yumurta, peynir, zeytin, bal, süt)
  • Yeterli miktarda su içilmeli

SIVI TÜKETİMİNE DİKKAT ETMELİYİZ

  • Gün boyunca su içilmediği için ve vücuttan fazla su kaybı olduğu için iftar sonrasında sahura kadar yeterli su tüketim olmalıdır.
  • Kg 33ml ile su ihtiyacımızı bulabilirsiniz(ortalama2-2.5 litre)
  • Su tüketimi de yavaş yavaş olmalı saat başı bir bardak olacak şekilde.

ASİTLİ İÇECEKLER TÜKETİLMEMELİ

  • Az şekerli komposto veya hoşaflar tüketilebilir” dedi.

Muhabir: Onay Ozan