Anne Zeynep Kırgöz, sanık Lafçı'nın en ağır cezayı alması ve başka annelerin çocuklarını direksiyon eğitimine rahatça gönderebilmesi için mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Manisa'daki bir sürücü kursunda eğitmenlik yapan Ö. L, geçen yıl 6 Eylül'de daha önce direksiyon eğitimi verdiği Hilal Sultan Kırgöz'ün evinin önüne geldi. Ö.L, iddiaya göre bu sırada evden çıkan genç kızı, zorla hafif ticari aracına bindirmek istedi. Kırgöz direnince Ö.L, Hilal Sultan Kırgöz'ün başına tabanca dayadı. Çevredekilerin müdahalesi üzerine arbede çıktı. Ö.L, arbededen faydalanıp kaçmaya çalışan Kırgöz'ü, tabancayla sırtından vurarak öldürdü.

Soruşturmanın ardından Ö. L, hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede Ö.L’nin 'Kadına karşı kasten öldürme', 'Cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Ruhsatsız ateşli silahlarla, mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma' suçlarından müebbet hapis ve 17 yıla kadar hapsi istendi.

BEKLENEN RAPOR GELMEDİ

Ö.L’nin yargılanmasına, dün, Manisa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 4'üncü duruşmayla devam edildi. Duruşmaya taraf avukatları, Hilal Sultan Kırgöz'ün ailesi katıldı. Sanık Ö. L ise SEGBİS ile duruşmaya bağlandı.

'MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM'

Bir rezalet daha! Bu kez tarihi mekanı seçtiler! Bir rezalet daha! Bu kez tarihi mekanı seçtiler!

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan öldürülen Kırgöz'ün annesi Zeynep Kırgöz, sanık Ö.L’nin en ağır cezayı alması için ve başka annelerin çocuklarını direksiyon eğitimine rahatça gönderebilmesi için mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Kaynak: Behzat Akcan