Kısa süre içerisinde yaşadıkları inanılmaz yükselişle MASAK'ın radarına takılan Dilan ve Engin Polat çifti, geçtiğimiz günlerde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Polat çiftiyle birlikte avukatları Ahmet Gün ve Haydar Enes Çetinkaya da gözaltına alınmış, Ahmet Gün tutuklanmış; Enes Çetinkaya ise serbest bırakılmıştı.

Çiftin bir diğer avukatı Çağdaş Çelik ise çiftin kara para aklama iddialarıyla tutuklanmalarının ardından dosyadan çekildiğini açıklamıştı.

Tele1'den Burçin Atılgan'a konuşan Avukat Çağdaş Çelik, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

2-482

'Altın tozlu Türk Kahvesi' ile gündem olan Dilan Polat'tan cezaevi kahvesi paylaşımı! 'Altın tozlu Türk Kahvesi' ile gündem olan Dilan Polat'tan cezaevi kahvesi paylaşımı!

Avukat Çağdaş Çelik, Dilan Polat'ın kaç yıl ceza alacağını açıkladı: "İddianamenin en az 6 ayda yazılacağını düşünüyorum. Tutuklu geçirecekler o süreyi. Kara para aklama suçu 6 ila 16 yıl arası görünüyor. Örgüt kurma 2 ila 6 yıl arasında, vergi kaçırma suçu 2 ila 5 yıl arasında… Zincirleme olarak işlendiği kanıtlanırsa vergi kaçırma suçu 1/4 arttırım var… 20-25 yıla yaklaşan cezalar alabilirler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi