Duruşma sonrası çevre dernekleri ve vatandaşların katılımı ile basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasını okuyan Salihli Çevre Derneği Avukatı Yıldıray Çıvgın, “Bugün duruşmada hem yürütmeyi durdurma kararından hem de bilirkişi raporundaki belirlemelerden bahsettik, Salihli’mizi savunduk. Umuyoruz ki mahkeme de davamızın kabulüne karar verecektir.” Dedi.

Çıvgın “Bilindiği gibi Salihli’nin toprağını, doğasını, güzelliğini adeta yok sayan bu proje hakkında bilirkişiler, raporunda projenin kamu yararının bulunmadığını belirtmişti. Üstelik yapılan keşifte, ne mahkemenin ne de vatandaşların haberi olduğu iki adet farklı kaçak kuyu da tespit edilmişti. Akabinde Mahkemece, açık hukuka aykırılık nedeniyle projenin yürütmesinin durdurulması kararı verilmişti.

Bu davayı kazansak bile, başta Salihli olmak üzere Gediz ovasına sermaye tarafından saldırılar devam edecektir. Ancak biz de savunmaya devam edeceğiz.

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Türkiye, AK Parti ile birlikte bambaşka bir noktaya geldi Milli Eğitim Bakanı Tekin: Türkiye, AK Parti ile birlikte bambaşka bir noktaya geldi

Salihli halkı olarak yılmayacağız. Rant şirketleri ne zaman ovamıza saldırırsa, karşılarında bizi bulmaya devam edecek. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı, çevre dostlarını mücadelemizi büyütmeye çağırıyoruz” dedi.

Kaynak: Behzat AKCAN