TGRT Haber'de yer alan habere göre; Bebek gibi bir cildi herkes ister. Bunun bakımı da aslında zannedildiği kadar zor değil. Sadece yediğinize içtiğinize dikkat ederseniz de cilt bariyeriniz yenilenebilir. İşte Cildinizi bebek gibi yapan 10 besin

Günlük burç yorumları: 18 Eylül 2024 Günlük burç yorumları: 18 Eylül 2024

CİLDİ ONARAN BESİNLER NELERDİR?

  • Ceviz

Cevizin içindeki omega-3 sayesinde cildin yenilenmesini sağlar. Her gün 2 ya da 3 adet ceviz tüketmeniz cildinizin esnekliğini arttıracaktır. Bununla beraber ceviz tüketirseniz cildinizdeki hücrelerinizin canlı kalmasını sağlar.

  • Avokado

Avokado serbest yağ asitleri, A ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Bununla beraber avokado yaşlanma karşıtı bir meyve olduğu için de kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Cildi besler ve sağlıklı bir şekilde beslenmiş olursunuz. Ayrıca peeling olarak uyguladığınızda cildinizin yağ dengesinin düzenlenmesine ve sivilce, akne gibi sorunların iyileştirilmesinde rol oynar. Avokadoyu lezzeti hale getirmek için Limon, Zeytinyağı, Pul biber, Tuz ve Karabiberi de ekleyebilirsiniz.

  • Yumurta

Yumurta yüksek protein deposu olduğundan cilt için çok faydalıdır. Her gün 1 tane haşlanmış yumurta yiyerek cildinizin yenilenmesine katkıda bulunursunuz.

  • Soda

Soda, zengin mineral içeriğinden dolayı cilde faydalı olan besinlerden biridir. Cildi beslerken aynı zamanda parlatır ve daha canlı bir hale getirir. Eğer pürüzsüz bir cilde sahip olmak istiyorsanız, soda size gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz.

  • Soğan

Soğan, sağlık açısından faydalı olan diğer bir yiyecektir. Bileşimindeki vitamin ve mineraller ile cilde parlaklık ve canlılık vermektedir. Cildin nem dengesini korumaya da yardımcı oluyor.

  • Balık

Balık, omega-3 bakımından zengin olan besinlerden bir tanesidir. Akne, inflamasyon ve benzeri cilt problemleri ile boğuşuyorsanız balık tüketmeniz tavsiye ediliyor. Bu yüzden de haftada bir somon gibi balıkları yemek saatlerinize ekleyebilirsiniz.

  • Üzüm

Resveratrol, kırmızı üzümlerin kabuğunda bulunan yaşlanma karşıtı olan doğal bir fitoaleksindir. Resveratroller cildin hücrelerine zarar veren ve yaşlanmaya neden olan serbest radikallerin üretimini engellemeye yardımcıdır. Ek olarak kırmızı üzüm strese karşı da cildinizi koruyor. Mevsimindeyken haftada 3-4 kez 15 ile 20 adet olacak şekilde tüketilmesinde oldukça faydalıdır.

  • Kapya Biber

Kırmızı biber de vücut için oldukça faydalıdır. Vücudunuzda A vitaminine dönüştürülen betakaroten ve C vitamini ile donatılmıştır. Cildiniz için kolajen ve antioksidan üretiminin çok faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Buradan yola çıkarak antioksidan ve kolajen üretimini zengin ve besleyici içeriği ile destekleyecek olan kırmızı biber, yaşlanma ve kırışıklık gibi sorunların da önüne geçmenize yardımcı olacaktır.

  • Brokoli

Brokoli de sağlık deposu olarak nitelendirilen besinlerden biridir. İçeriğinde bulunan vitamin, mineral ve karotenoidler ile cildin göstermiş olduğu yaşlanmaya savaş açar, cildinizdeki kırışıklıkların azalmasına yardımcı olacaktır.

  • Domates

Çoğumuzun evinde kolaylıkla bulunabilen, cilde yararlı olan 10. besinimiz domates. Domates, cildinizi ölü derilerden arındırabilen besinlerden birisi. Lekeleri yok etmeye, sivilceleri gidermeye de yardımcı olduğunu söylemek istiyoruz. Beraberinde yaşlanmayı geciktiriyor ve gözenekleri sıkılaştırıp siyah nokta şikayetlerine de çözüm üretir.

Kaynak: tgrthaber.com.tr