Merve Dizdar, oyunculuğuyla olduğu kadar doğal ve içten duruşuyla da izleyicilerin beğenisini kazanmaktadır. Peki, eşi Cihan Ayger kimdir? Sizin için araştırdık.

Cihan Ayger Kimdir9

Cihan Ayger Kimdir?

Cihan Ayger 1988 yılında İstanbul’da doğmuştur. İlkokul ve ortaokul eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Kimya bölümünden mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından metal sektöründe faaliyet gösteren bir firmada üç yıl boyunca satış uzmanı olarak çalışmıştır. 2013 yılında bu firmadan ayrılarak farklı bir şirkette Satış ve Teknik Servis Uzmanı pozisyonunda görev almış, Genel Endüstri ve Bayii Sorumluluğu görevlerini de üstlenmiştir.

2017 yılında endüstriyel mineraller üreten uluslararası bir şirkette Alüminyum Kaplama Ürün Müdürü olarak çalışmaya başlamıştır. Merve Dizdar ve Cihan Ayger 2024 yılının Haziran ayında dünyaevine girmişlerdir. Bir süredir birlikte olan çift, sade bir törenle evlilik kararı almıştı. Bu evlilik Dizdar'ın oyunculuk kariyerindeki başarılarının yanı sıra özel hayatıyla da gündeme gelmesine neden olmuştur. Merve Dizdar eşi kimdir sorusunun cevabı kısaca bu şekildedir.

Yoğun bakıma alınmıştı... Reha Muhtar’ın sağlık durumu hakkında yeni gelişme Yoğun bakıma alınmıştı... Reha Muhtar’ın sağlık durumu hakkında yeni gelişme

Cihan Ayger Kimdir 12

Cihan Ayger Ne İş Yapar?

Cihan Ayger kimdir sorusu ile beraber kendisini mesleği de merak edilmektedir. 2013 yılında satış ve teknik servis alanında uzmanlık yapmıştır. Aynı zamanda genel endüstri ve bayii yönetiminden de sorumlu olmuştur. Şu anda ise İş Geliştirme Müdürü olarak çalışmaktadır.

Merve Dizdar Kiminle Evlendi?

25 Haziran 1986'da İzmir'de doğan Merve Dizdar, oyunculuk eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde tamamlamış ve Kadir Has Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmıştır. Tiyatro kariyerine Semaver Kumpanya ile başlayan sanatçı daha sonra Craft Tiyatro'da çalışmalarını sürdürmüştür. 2024 yılında ise Merve Dizdar Cihan Ayger ile evlenmiştir.

Cihan Ayger Kimdir 8

Merve Dizdar Kaç Yaşında?

Merve Dizdar 25 Haziran 1986 tarihinde dünyaya gelmiştir. Bu anlamda 2024 yılını dahil edecek olursak kendisi 38 yaşındadır. Hem tiyatro sahnesinde hem de televizyon ve sinema projelerinde başarılı performanslar sergileyen oyuncumuz genç yaşında Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanmıştır. Bu ödül, Türk sinemasının dünya çapında tanınmasında önemli bir rol oynamıştır.

Merve Dizdar Kaç Kez Evlendi?

Ünlü oyuncu şu ana kadar iki kez evlenmiştir. Merve Dizdar ilk eşi Gürhan Altundaşar’tır. 2018 yılında evlenmiş, 2021 yılında boşanmıştır. İkincide ise Cihan Ayger ile 2024 yılında dünyaevine girmiştir.

Merve Dizdar Eşi ile Neden Ayrıldı?

Merve Dizdar eski eşi Gürhan Altundaşar ile olan evliliğinin neden bittiğine dair kesin ve net bir bilgi kamuoyuyla paylaşılmamıştır. Her iki taraf da konuyla ilgili oldukça sınırlı açıklamalar yapmıştır. Karşılıklı anlaşarak ve arkadaş kalarak ayrıldıklarını belirtmişlerdir. Merve Dizdar konuyla ortaya atılan aldatma iddialarını reddetmiştir.

Instagram sayfasından bir gönderi paylaşarak şu notu düşmüştür:

“Magazin bilmiyorum. Anlamam da bu olaylar nasıl çıktı onu da bilmiyorum. Gürhan’la karşılıklı konuşarak ve arkadaş kalarak ayrıldığımız doğru. Fakat bunun dışında ortaya atılan çirkin iddiaların hiç gerçeklik payı yok. Yapmayın böyle rica ederim. Zor bir dönem yeterince. Ne Gürhan ne ben birbirimizi aldatmadık, yasak aşk yaşamadık kimseyle, sadece bitti… Rica ediyorum.”

Gürhan Altundaşar Kimdir?

Gürhan Altundaşar 1984 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olmuş, kariyerine çeşitli tiyatrolarda yer alarak başlamıştır. 2013 yılında İstanbul'a yerleşen Altundaşar 2016 yılında Yılmaz Erdoğan'ın yönetimindeki BKM Mutfak ekibine katılmıştır. 2018 yılında oyuncu Merve Dizdar ile evlenmiştir. 2019 yılında "Organize İşler Sazan Sarmalı" filminde rol almış ve aynı yıl Kanal D'de yayınlanan "Çok Güzel Hareketler 2" programında oynamıştır. Bu programda canlandırdığı "Necdet" karakteri ile özellikle "Açın Kapıyı" skeçleriyle tanınmıştır.

Cihan Ayger Kimdir 15

Cihan Ayger İlk Eşi

Eğer Cihan Ayger kimdir, öncesinde kiminle evlenmiştir diye merak ediyorsanız ilk eşi Elif Boyner’dir. Kendisi Boyner markasının sahibi Cem Boyner ile Bilgün Sazak'tan olan ikiz kızlarından biridir. Yıllarca blumia hastalığıyla mücadele etmiştir. Cihan Ayger ile 2020 yılında evlenmişlerdir. 1 yıl sonra ise boşanmışlardır ve çocukları yoktur.

Bu içeriğimizde Cihan Ayger kimdir konusunu ele aldık.

Kaynak: Ayşenur Yılmaz