Bakan Yumaklı: 'Su yönetiminde büyük adım! İl su kurulları altyapı sorunlarına yönelik stratejiler belirlendi Bakan Yumaklı: 'Su yönetiminde büyük adım! İl su kurulları altyapı sorunlarına yönelik stratejiler belirlendi

Başevirgen “Arz ve talep yönüyle dikkate değer bir değişim yok. Buna rağmen mısır fiyatlarının daha önce açıklanan ve üreticilerimizi hiç tatmin etmeyen fındık ve buğday fiyatlarının bile çok altında kalmasının arkasında art niyet olduğunu düşünüyoruz.” Dedi.

CHP’li Başevirgen, ilgililerin ifadelerine göre yerüstü ve yeraltı toplam depolama alanımızın 10 milyon ton civarında olduğunu ifade ederek “TMO, üreticiden 10 milyon ton buğday ve arpa alacağını açıklamıştı. Bu amaçla ülkemizde mevcut olan bütün depoları kiralamış ve bu depoları üreticiden aldığı buğday, arpa ve önceden ithal ettiği mısırla doldurmuş durumda. Yani TMO’nun mısır depolayacak yeri yok. Hali hazırda alımına başlanan fındığı nereye depolayacağını kara kara düşünen TMO’nun, üreticiden mısır almamak için mısır fiyatını kasıtlı olarak düşük açıkladığı iddia ediliyor.” Dedi.

Kaynak: Onay Ozan