Yaptığı açıklamalar ve katıldığı bilim programları ile Türkiye’nin en popüler bilim insanlarından biri olan Celal Şengör’ün eşinin kim olduğu merak ediliyor. Çevrimiçi arama motorlarında sık sık adı aratılan Oya Maltepe Şengör’ün hayatı hakkındaki detayları yakından inceleyelim…

oya-maltepe-kimdir

Oya Maltepe Kimdir?

Jeolog Celal Şengör’ün eşi olarak tanınan Oya Maltepe 1958 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 1980’li yılların sonunda Celal Şengör ile tanışmış ve 1986 yılında nikah masasına oturmuştur. Eğitim hayatına İstanbul’da başlamış ve bitirmiştir. Eşi gibi jeoloji alanında uzmanlaşmış ve bu alanda önemli çalışmalara imza atmıştır.

Oya Şengör Nereli?

Doğma büyüme İstanbullu olan Oya Maltepe, eğitim hayatına da aynı şehirde başlamış ve üniversite yıllarını da İstanbul’da tamamlamıştır.

Celal Şengör’ün Eşi Ne İş Yapıyor?

‘’Oya Maltepe kim?’’ sorusunun cevabını kısaca yanıtladıktan sonra Oya Maltepe mesleği ve başarıları hakkında detaylı bilgileri anlattık…

Uzmanlığı jeoloji ana bilim dalı olan Oya Maltepe, çeşitli kuruluşlarda görev alarak bilimsel çalışmalar gerçekleştirmiş; bu çalışmalara katkılarını sunmuştur. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Genel Jeoloji Ana Bilim Dalı’nda profesör unvanı ile görev yapmıştır.

Mesleki hayatı boyunca yer bilimi ve tektonik yapıları üzerine çalışmış ve dikkat çekici başarılar elde etmiştir. Hem ulusal hem de uluslararası alanda çalışmaları takdir edilmiştir.

Alanındaki başarılı çalışmaları sayesinde birçok farklı ülkelerdeki üniversitelere misafir öğretim üyesi olarak da davet almıştır. Jeoloji alanındaki ünlü ve çeşitli bilimsel derneklerin de üyeliğine seçilmiştir. Ödüller kazandığı da bilinmektedir.

Oya Maltepe Kitapları

Celal Şengör’ün eşi Oya Maltepe, Sheree Barka ile birlikte İstanbul’un Balkonları adlı bir kitap yazmıştır. 2004 yılında Çitlembik Yayınları tarafından İstanbul’da yayınlanmıştır.

Oya Maltepe’nin de yazarı olduğu kitabın içeriği aşağıdaki gibidir:

  • 140 sayfalık bu eserde 100 balkonun fotoğrafı bulunuyor. Farklı dönemlerde yapılmış olan bu balkonlar ileriye dönük somut bir kent hafızası yaratıyor.

Celal Şengör ve Oya Maltepe’nin Çocuğu Var Mı?

Birlikteliklerini 1986 yılında evlilikle taçlandıran çiftin tam 3 sene sonra, 1989 yılında, Asım Şengör adında bir erkek çocuğu dünyaya gelmiştir.

Asım Şengör Kimdir?

34 yaşında olan Asım Şengör, 2008 yılında Özel Alman Lisesi’ni bitirmiştir. Ardından İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü’nde eğitim alan Şengör, biyolog olarak çalışmaktadır.  

Lastiğin içine giren yavru kedi için seferber oldular! Lastiğin içine giren yavru kedi için seferber oldular!

celal-sengor-esi-ve-cocugu

Celal Şengör Eşi ile Nasıl Tanıştı?

Celal Şengör eşi Oya Maltepe ile 1986 yılında dünyaevine girmiştir. Çiftin aileleri uzun süredir birbirlerini çok iyi tanıyan iki ailedir. Bu sebeple Celal Şengör ve Oya Maltepe de birbirlerini halihazırda tanıyıp bilen iki insandır.

Celal Şengör eşi ve çocuğu ile birlikte 37 yıldır mutlu bir evlilik yaşamaktadır.

Celal Şengör eşi ile nasıl tanıştığını daha detaylı bir şekilde aşağıdaki videoda anlatmıştır:

Kaynak: Ayşenur Yılmaz