ABD'de dün açıklanan enflasyon verilerinin ardından yükselişe geçen dolar/TL haftanın son işlem gününde rekor tazeledi.

Ticaret satış hacmi, Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 azaldı Ticaret satış hacmi, Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 azaldı

İstanbul serbest piyasada 32,9870 liradan güne başlayan dolar/TL saat 10.30 sıralarında 33,0482 liraya çıkarak rekor kırdı.

Bir rekor da dolardan geldi - Resim: 3

Euro ise güne 35,8580 liradan başlamasının ardından aynı dakikalarda 35,8820 liraya yükseldi. Dün doların satış fiyatı 32,8310 lira, euronun satış fiyatı ise 35,8610 lira olmuştu.

Bir rekor da dolardan geldi - Resim: 4

KÜRESEL PİYASALARDA SON DURUM
Küresel piyasalarda, ABD'de tüketici enflasyonunun yavaşladığına işaret eden verilerin ardından rekor seviyelerden gelen kar satışlarıyla karışık bir seyir izlenirken, bugün gözler ABD'de üretici enflasyonuna çevrildi.

Dün ülkede açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 0,1 azalırken, yıllık bazda yüzde 3 artışla piyasa beklentilerinin altında kaldı.

TÜFE aylık bazda Mayıs 2020'den bu yana ilk kez düşüş kaydederken, yıllık enflasyon da son bir senenin en düşük seviyesine indi.

Avrupa borsalarında ise dün pozitif bir seyir hakim olurken, ABD'de enflasyonun yavaşlamasının ardından İngiliz sterlininin dolar karşısında son bir yılın en yüksek seviyesine çıkması dikkati çekti

Kaynak: Haber Merkezi