Lastiğin içine giren yavru kedi için seferber oldular! Lastiğin içine giren yavru kedi için seferber oldular!

Oyuncu kadrosu ve senaryosu ile izleyicilerde büyük bir ilgi uyandıran Bihter filmi, dijital platformda yerini alıyor! Farah Zeynep Abdullah ve Boran Kuzum'un başrollerini paylaştığı film ile ilgili bilgileri derledik... 

Bihter Filminin Hikayesi

Aşk-ı Memnu, 2008 yılında televizyon ekranlarında yerini aldı. İzleyicisinde büyük bir yankı uyandıran Aşk-ı Memnu yeni filmi ile konusunun da aynı olup olmayacağını merak ettiriyor.

Bihter adı ile beyaz perdeye taşınan bu film, temel olarak kendine Halit Ziya Uşaklıgil’in ‘’Aşk-ı Memnu’’ romanını alıyor. Senaryonun bu sefer Bihter üzerinde yoğunlaştığını söylemek mümkün.

Aşk-ı Memnu’nun çok ses getiren 2008 yılındaki uyarlamasında senaryo günümüzde geçiyordu. Bihter filminde ise 1920’lere doğru bir yolculuk gerçekleştireceğiz.

Bu uyarlamada da Bihter’in aşkı için ne kadar cesur olabileceğine şahit olacağız.

Merak edenler için Bihter filminin konusu aşağıdaki gibidir:

  • İstanbul’un sayılı zenginlerinden olan Adnan Bey’in kendinden yaşça küçük ve oldukça güzel olan Bihter ile evliliği, Ziyagil köşkünde dengeleri değiştirecektir. Bihter’in Adnan Bey’in yeğeni Behlül ile yaşadığı yasak aşk ve kendini keşfetme öyküsüne tanıklık edeceğiz.

bihter-filmi-konusu-oyuncuları

Aşk-ı Memnu Gerçek Hayat Hikayesi Mi?

Servet-i Fünun edebiyatının en önemli yazarlarından biri olan Halit Ziya Uşaklıgil’in Aşk-ı Memnu romanı realist ve natüralist bir romandır.

Aşk-ı Memnu gerçek bir hayat hikayesi midir sorusunun net bir yanıtı yoktur. Ancak kurgusal bir roman olan Aşk-ı Memnu’nun, yazarın kendi hayatındaki bazı kişilerden ve olaylardan esinlenerek yazıldığı söylenmektedir.

Bihter Filmi Fragman

Romanı ve dizileriyle birçok kişinin gönlünde taht kuran Aşk-ı Memnu uyarlaması Bihter filminin ilk fragmanı 24 Ekim 2023 tarihinde yayınlandı. Halit Ziya Uşaklıgil’in unutulmaz eserinin yeni yüzlerle çekilen senaryosunu 16 Kasım 2023’te izleyebilirsiniz!

Bir dönem filmi olan Bihter’in fragmanı aşağıdaki gibidir:

Bihter Filmi Ne Zaman Çıkacak?

Halit Ziya Uşaklıgil tarafından yazılan Aşk-ı Memnu romanı uyarlaması Bihter filmi, 16 Kasım 2023 tarihinde izleyicisi ile buluşacak.

1975 yılında ve 2008 yılında Aşk-ı Memnu dizisi olarak seyirci karşısına çıkan bu ölümsüz eser bu kez beyaz perdeye taşınıyor.

Bihter Filminin Yönetmeni ve Senaristi Kim?

Dijital platformda yayınlanacak olan Bihter filminin yönetmenliğini Mehmet Binay ve Caner Alper yapıyor. Senaryosunu ise Merve Göntem kaleme alıyor.

bihter-oyuncuları

Bihter Filmi Oyuncu Kadrosu

Bihter filminin zengin oyuncu kadrosu tanınmış simalardan oluşuyor. Bu ünlü isimler aşağıdaki gibidir:

  • Farah Zeynep Abdullah
  • Boran Kuzum
  • Osman Sonant
  • Nezaket Erden
  • Hande Ataizi
  • Ebru Özkan
  • Helin Kandemir
  • Tilbe Saran
  • Lorin Merhart
  • Mert İnce

1901 yılında kitap olarak yayımlanan Aşk-ı Memnu romanında geçen ana karakter Bihter’i 1975 yılında Müjde Ar ve 2008 yılında Beren Saat canlandırmıştı.

2023 yılında ise Bihter karakterini başarılı oyuncu Farah Zeynep Abdullah canlandırıyor. Bihter’in partneri Behlül karakterine ise Boran Kuzum hayat veriyor.

Akıllara hangi karakteri hangi oyuncunun canlandıracağı geliyorsa, hemen bilgi verelim. Adnan karakterini karizmatik oyuncu Osman Sonant, replikleri ile hafızalara kazınan Firdevs karakterini ise Hande Ataizi canlandırıyor.

‘’Duy Beni’’ dizi ile ününe kavuşan genç yetenek Helin Kandemir ise Hazal Kaya ile bütünleşen Nihal’le karşımıza çıkıyor. Bir başka replik ünlüsü karakter olan Matmazel’i ise birçok yapımda izlediğimiz Ebru Özkan canlandırıyor.

Beşir için Lorin Merhart ve Bülent karakteri için ise Mert İnce rollere hayat veriyor.

bihter-film-fragman

Bihter Filmi Nerede Yayınlanacak?

Halit Ziya Uşaklıgil'in Türk Edebiyatına kazandırmış olduğu Aşk-ı Memnu romanı daha önce iki kez çekilmişti. Bu kez beyaz perdeye uyarlanan bu eser, Amazon Prime Video adındaki dijital bir platformda yayınlanacak.

Bihter Filmini Dijital Platformdan Nasıl İzleyebilirsiniz?

Bihter filmi, Amazon’a ait olan Prime Video kataloglarında yerini alacak. Bu filmi izlemek için Prime Video üyesi olmanız gerekiyor.

Amazon Prime Video üyeliği için yapmanız gerekenler şu şekildedir:

  • Resmi Amazon Prime Video Türkiye sitesi üzerinden üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Üyelik aylık ücretin ödenmesi şeklinde gerçekleşmektedir.
  • Eğer ilk kez üye olacaksanız ilk ay deneme şansından yararlanabilir, istediğiniz an ücretsiz olarak iptal edebilirsiniz.

Kaynak: Ayşenur Yılmaz