Güney Kore'de yer alan girl band ve reality showları andırması ve hatta daha iyisi olması beklenen Big 5 Türkiye yarışmasının yayın tarihi belli oldu. İşte Big 5 Türkiye ile merak edilen soruların yanıtları...

Big 5 Nerede Yayinlanacak

Big 5 Türkiye Yarışması,  Amacı Nedir?

Big 5 yarışmasının amacı "girl band" diye tabir edilen kız müzik gurubu oluşturmak.

Big 5 Yarismasi

Elemeleri geçen ve yarışmacı olmaya hak kazanan kişiler yarışma boyunca dans, rap ve vokal performanlarını sergileyecekler.

Big 5 Turkiye Nedir

Adından da anlaşılacağı üzere finale kalmayı başaran en yetenekli 5 kişi ile Türkiye'nin yeni kız grubu oluşturulacak.

Oluşturulan bu gruba piyasa çıkabilmeleri ve albüm çıkarabilmeleri için yarışmanın yapımcıları destek olacak.

Manisa'da orman yangınlarıyla mücadelede güçlü adımlar: Etkin önlemler alınıyor! Manisa'da orman yangınlarıyla mücadelede güçlü adımlar: Etkin önlemler alınıyor!

Big 5 Ne Zaman Basliyor.jpg

Güney Kore'deki K-POP gruplarına, idol olma, hayatta kalma showlarına benzeyeceği düşünülen yarışma şimdiden merak uyandırdı. 

Big 5 Türkiye Yarışması Ne Zaman Başlıyor?

Big 5 Türkiye yarışmasının yapımcısı Hypers New Media instagram hesaplarından yayınladıkları bir reel ile yarışmayı duyurdu.

Duyurmasının ardından oldukça merak uyandıran Big 5 Türkiye ne zaman başlayacak soruları doğdu. Eylül ayında başlayacağı duyurulan yarışma merakla bekleniyor.

Big 5'a Kimler Katılabilir?

Türkiye'nin yeni kız grubunun kurulacağı yarışma Big 5'a sadece kadınlar başvurabilecekler.

Yaşları 18-24 olan genç kadınların katılabileceği yarışmada 14-18 yaş aralığındaki reşit olmayan kızların bir ihtimal aile ebeveyn izinleri olduğu takdirde yarışmaya katılabilecekleri de söylemler arasında.

Big 5 Nasil Katilirim

Sadece 18-24 yaş arasındaki ses ve dans yeteneği olan, kendine güvenen, disiplinli, çalışkan, stres yönetimi güçlü adayların başvuruların bekliyorlar.

Katılımcılar arasında elemeler yapılacak ve elemeyi geçenler yarışmacı olarak seçilecekler.

Big 5 Türkiye'ye Nasıl Başvurulur?

Girl band yarışma & reality formatında olan Big 5 Türkiye için başvurular devam ediyor.

Big 5 Hypers

Big 5 Türkiye'ye Nasıl Başvurabilirsiniz?

Şarkı söylerek dans ettiğiniz bir performans videonuzu (ayrı ayrı dans ve müzik performans videosu da olabilir)

  • Kendinizi detaylı anlattığınız bir metni
  • Kişisel bilgilerinizi
  • İletişim bilgilerinizi

[email protected]’ya e-posta göndererek başvurabilirsiniz.

Not: .com degil, .co

Big 5 Türkiye Nerede Yayınlanacak?

Big 5 Türkiye'nin YouTube'ta yayınlanacağı duyuruldu.

Yarışma için yeni açılan YouTube kanalında yayınlanması bekleniyor. YouTube kanalının ismi ise @big5turkiye 

Big 5 Turkiye Youtube

Kanala gitmek için; https://www.youtube.com/@big5turkiye

Big 5 Türkiye Jürileri Kimler?

Yarışmada üç jüri yer alacak.

Gulcin Ergul Yarisma

Jüriler arasında Hepsi grubunun eski solisti güçlü sesiyle bilinen Gülçin Ergül ve kendi dans okulu olan başarılı dansçı Enes Abdulla Mohamed Ahmed şimdilik bilinen isimler. 

Enes Abdulla Kimdir

3. jüri de yarışmanın yapımcısı Hypers New Media kurucusu Tolga Akış oalcak. Yayınalan bu görsel de bunu doğrular nitelikte.

Big 5 Juri

Big 5 Türkiye'de Vokal koçu olarak Gülçün Ergül, dans koçu ise Enes Abdulla Mohamed olacak.

Yarışmada yarışacak yarışmacılar da şimdiden merak edilmekte.

Big 5 Gülçin Ergül Kimdir?

Hepsi Grubu Neden Dagildi

Grup Hepsi, 2005'te piyasaya çıkmış dört kişilik bir Pop - R&B grubudur. Grup üyeleri Gülçin, Yasemin, Eren ve Cemre'den oluşmaktadır.

Üyeler birbirlerini çocukluklarından beri tanımaktadırlar. Grubun menajerliğini grup üyelerinden Cemre'nin annesi Şebnem Özberk yürütmüştür.

Gulcin Ergul Kimdir.jpg

Grup üyeleri çok küçük yaştan beri çalışarak ilk albümlerini çıkarmış ve büyük beğeni kazanıp isimlerini tüm Türkiye'ye duyurmuşlardır.

Gulcin Big 5 Turkiye

Hem müzikleri, hem sesleri, hem de sahne danslarıyla dikkat çekmişlerdir. Grup çıktığı günden bu yana birçok ödül almıştır.

Türkiye'de TV dizisi yapılmış ilk ve tek Türk grubu ünvanı da taşımaktalar.

Gülçin Grup Hepsi'den Neden Ayrıldı?

Gulcin Hepsiden Neden Ayrildi.jpg

Gülçin grubun kurulmasından tam 4 yıl sonra 2009 yılında uruptan ayrıldı. O günden sonra grup kariyer anlamında bir düşüşe geçti denilebilir.

Gülçin'in Hepsi'den neden ayrıldığı sorusunun net cevabı oldukça tartışmalı ve muğlak olsa da Hepsi grubu üyeleri bugüne kadar bu konuyla ilgili birçok açıklamada bulundu. Gülçin verdiği röportajlarda kendini anlatmaya çalıştı.

Big 5 Turkiye Gulcin

Kariyerini solo olarak sürdürme kararı alarak grupran ayrılan Gülçin bir röportajında konuyla ilgili şunları söyledi: "Gruptan ayrılmamın özel hayatımla hiç bir alakası yoktu, olmaz da zaten. Grup içinde çok mutsuzdum."

Bu ayrılık 2009 yılında gerçekleşmiş olsa da günümüz magazinini hala meşgul edebilmesi Hepsi grubunun zamanındaki başarısını bir kez daha gösteriyor.

Grubunun popüler yılları üzerinden 14 sene geçmesine rağmen kitlenin Gülçin, Yasemin, Eren ve Cemre'ye dair merakı hala taze.

Big 5 Tolga Akış Kimdir?

Tolga Akis Kimdir

Tolga Akış 1984’te Bursa’da dünyaya geldi. 37 yaşındaki Akış üniversite için geldiği İstanbul’da erken yaşta çalışmaya başladı. 

TV prodüksiyonu ile başlayan kariyerine 2005-2006 Rock And Coke Festivali’ne çalışarak devam etti. 

Hypers New Media

İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Çeşitli ajanslarda uzun yıllar görev yaptı ve şu an 2017 yılında kurduğu Hypers New Media isimli dijital ajans şirketini yönetiyor. 

Tolga Akis Big 5

Tolga Akış magazinsel olarak Zeynep Bastık ile birliktelikleri ile gündeme gelmişti. Zeynep Bastık ile aşk yaşayan Akış'ın birliktelikleri 2021 yılında evlilik ile taçlandı. Fakat 1 yıl geçmeden 2022 yılında çif boşanma kararı aldı.

Zeynep Bastik Ve Tolga Alkis Evli Mi.jpg

Tolga Akış hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için "Tolga Akış Kimdir? Yeni Yarışma Big 5 Türkiye’nin Jürisi Tolga Akış Kaç Yaşında, Nereli? Yeni Sevgilisi Kim?" yazımıza göze atabilirsiniz.

Big 5 Enes Abdulla Kimdir?

Enes Abdulla Mohamed

Mısır kökenli dansçı ve koreograf, tam adı ile Enes Abdulla Mohamed Ahmed 1 Ocak 1991 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlk eğitim hayatını İstanbul'da tamamladı.

Big Five Enes Abdulla

Dansa ilgisini keşfeden Abdulla bu yolda ilerlemeye başladı. Birçok ünlü sanatçı ile çalışan başarılı dansçı Elements Of Dance Company isimli dans okulu kurdu.

Big 5 Enes Abdulla Kimdir

Exxen'in GRJ Dans isimli programında da yer alan Enes Abdulla orada da büyük beğeni toplayarak adından söz ettirmişti. 

Enes Abdulla hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için "Enes Abdulla Kimdir? Big 5 Türkiye Jürisi Olan Dansçı Enes Abdulla Nereli, Kaç Yaşında, Sevgilisi Var mı?" yazımıza göze atabilirsiniz.

Kaynak: ÖZLEM SUCU