Belediye Otobüs Şoförü Maaşı 2024: (Güncel) Tüm Belediyeler

Belediye Otobüs Şoförü Maaşı 2024: (Güncel) Tüm Belediyeler

ABONE OL
30 Nisan 2024 16:43
Belediye Otobüs Şoförü Maaşı 2024: (Güncel) Tüm Belediyeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günümüzde işsizlik problemi, Türkiye’nin en büyük sosyal ve ekonomik sorunları arasında gösteriliyor. Her yıl binlerce kişi işsiz kalırken okul mezuniyeti sonrasında iş arayanların sayısında da artış görülüyor. Belediyede çalışmak isteyen kişiler ise alternatif meslek gruplarına yönelebiliyorlar. Belediye otobüs şoförü maaşı 2024 bilgilerini bu doğrultuda belediyelere göre sizler için açıklıyoruz.

Belediyeler kapsamında otobüs şoförü olarak çalışmak, en kazançlı işlerden birisi olarak görülüyor. Bunun nedeni ise birçok belediyenin asgari ücretin oldukça üzerinde maaş ödemesi yapmasıdır. Belediye otobüs şoförü maaşları 2024 güncel rakamlarını sizler için araştırdık! İşte büyükşehir ve il belediyelerine göre güncel maaşlar…

Belediye Otobüs Şoförü Maaşları Hakkında

Belediye işçileri, diğer özel sektör ve kamu işçilerine göre oldukça yüksek maaş almaktadır. Belediyede çalışmak için en önemli mesleklerden birisi de otobüs şoförlüğüdür. Daha çok halk otobüslerini kullanan bu kişiler, aylık gelir bakımından da piyasaya göre çok yüksek ücretler alırlar. Belediye otobüs şoförü maaşı kurum bazlı olarak değişebilse de Türkiye genelinde ortalama olarak aynıdır.

İzmir ESHOT şoför maaşları başta olmak üzere belediye ve alt şirketlere ait maaş bilgilerini sunuyoruz. Ek olarak İstanbul İETT şoför maaşı hakkında da bilgiler sunacağız. İşte tüm belediyelere ait şoför maaşı bilgileri….

Belediye Otobüs Şoförü Maaşı 2024: Güncel Liste

Belediyelerde otobüs şoförü olarak çalışan personellerin maaşı; deneyim süresi, kurum politikaları, belediye statüsü ve diğer faktörlere göre değişiklik göstermektedir. Ancak tüm belediyeler için ortalama maaşların asgari ücretin oldukça üzerinde olduğu söylenebilir. Bu da beraberinde belediyelerde otobüs şoförü olmak için ne  gerekir sorusunun araştırılmasını sağlıyor. İşte maaş bilgileri…

Belediye otobüs şoförü maaşı 2024 yılında bazı önemli belediyelere göre şu şekildedir:

Belediye Otobüs Şoförü Maaşları (Ortalama)25.000 TL – 37.500 TL
İzmir ESHOT Şoför Maaşı27.500 TL – 35.000 TL
Belediye Makam Şoförü Maaşı30.000 TL – 40.000 TL
Belediye Servis Şoförü Maaşları20.000 TL – 30.000 TL
İETT Şoför Maaşı 202430.000 TL – 37.500 TL

2024 yılında yapılan memur ve işçi zamları esas alınarak bu tablo hazırlanmıştır. Maaşlar, belediyelerin toplu sözleşme prosedürlerine göre değişiklik gösterebilecektir. Bu nedenle belediye otobüs şoförü maaşları için güncel bilgileri ilgilendiğiniz belediye aracılığıyla almanız önemlidir.

Şimdi bazı önemli kurumların maaş bilgilerini detaylı olarak açıklayalım…

1- İzmir Belediyesi Otobüs Şoförü Maaşları (ESHOT)

belediye otobüs şoförü maaşı
belediye otobüs şoförü maaşı

Belediyede otobüs şoförü olmak istiyorum diyen birçok kişinin ilk araştırdığı kurumların başında ESHOT geliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde toplu ulaşım hizmetlerini sağlayan ESHOT otobüs şoförü maaşı açısından da oldukça iyi fırsatlar sağlıyor. Güncel maaş bilgilerini aşağıdaki listeden bulabilirsiniz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT otobüs şoförü maaşı 2024 yılı itibariyle şu şekildedir:

  • ESHOT bünyesinde otobüs şoförü olarak çalışmaya başlayan bir kişi ortalama olarak 27.500 TL maaş almaktadır.
  • Kariyeri açısından daha deneyimli personeller ise deneyim süresi ve mesleki beceriye göre değişmekle birlikte 35.000 TL’ye kadar maaş alabilmektedir.

2- İstanbul İETT Otobüs Şoförü Maaşı

belediye otobüs şoförü maaşı
belediye otobüs şoförü maaşı

İETT ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım hizmetlerini sağlayan alt şirketlerden birisidir. Belediye otobüs şoförü maaşları araştırıldığında ön plana çıkan diğer önemli kurumlar arasında yer alıyor. İstanbul’da belediye kapsamında otobüs şoförü olarak çalışmak isteyenler için maaş bilgilerini verelim…

İETT belediye otobüs şoförü maaşı 2024 yılında güncel olarak şu şekildedir:

  • İETT bünyesinde otobüs şoförü pozisyonunda işe başlayan bir kişi ortalama olarak 30.000 TL maaş almaktadır.
  • Deneyim süresine bağlı olarak değişmekle birlikte maaşların 37.500 TL’yi bulması söz konusu olabilir.

3- Belediye Otobüs Şoförü Maaşları

Belediyelerde otobüs şoförü çalışmak için sadece toplu ulaşım hizmetleri veren alt şirketlerde çalışmak gerekmez. Aynı zamanda makam şoförü, servis şoförü gibi belediye bünyesinde farklı kadro ve pozisyonlar bulunmaktadır. Bu kişiler, özellikli hizmet sağladıklarından dolayı özellikle makam şoförleri açısından fazla maaş almaktadır. İşte konuyla ilgili detaylar…

Belediye otobüs şoförü maaşı 2024 yılında diğer kadro ve pozisyonlar için şu şekildedir:

  • Belediye Makam Şoförü Maaşı: 30.000 TL – 40.000 TL
  • Belediye Servis Şoförü Maaşları: 20.000 TL – 30.000 TL

Belediye otobüs şoförü maaşlarını güncel olarak sizler için inceledik. Maaşlar belediyeye göre değişebileceği gibi şirketler arasında personellerin deneyim süresi, mesleki becerileri ve diğer faktörlere göre de farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle tercih edeceğiniz belediyeyle önceden iletişime geçerek ya da orada çalışanlarla iletişime geçerek daha doğru maaş bilgilerini alabilirsiniz.

Belediye’de Otobüs Şoförü Olmak: Nasıl Olunur?

belediye otobüs şoförü maaşı
belediye otobüs şoförü maaşı

Belediye otobüs şoförü maaşı bilgilerinden sonra mesleğe nasıl adım atabileceğinizi aktaralım. Belediye kapsamında otobüs şoförü olabilmek için öncelikle şoförlük şartlarını sağlamanız gerekiyor. Ehliyet, sertifika vb. tüm belgeleri tamamladıktan sonra artık başvurularınızı yapabilirsiniz. Bu aşamada belediye otobüs şoförü nasıl olunur sorusunu yanıtlamakta fayda bulunuyor.

Belediyede otobüs şoförü olabilmek için İŞKUR kurum dışı işçi alımı sayfasını kontrol etmeniz gerekir. Alımlar, genellikle burada yayınlanan ilanlar üzerinden gerçekleşmektedir. Kendinize uygun bir ilan bulduktan sonra şartları sağlıyorsanız, ilanda belirtilen yöntemlerle doğrudan başvuru yapabiliyorsunuz. Sonraki aşamalar ise belediyelerin personellere uyguladığı sözlü ve yazılı mülakat şeklinde tamamlanabilmektedir.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.