Kampüs bahçesinde düzenlenen program Cumhuriyet Gençleri Bandosu, Cumhuriyet Gençleri Müzik Grubu konseri ile start aldı.

KOEJ (1)

Programın ikinci bölümü Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

KOEJ (3)

Bahçeşehir Koleji Salihli Kampüsü kurucusu Serdar Elmacı, programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

KOEJ (2)

Elmacı, “Bizler her 29 Ekim'de 5 bin yıllık Türk tarihinin en şanlı kumandanlarından birini saygıyla selamlarız. Kısacık ömrüne kocaman bir tarih sığdırmış, bir milleti küllerinden yeniden var etmiş, memleket sevdalısı bir başöğretmeni saygıyla anar selamlarız. Biz her 29 Ekim'de Zübeyde hanımın Mustafa'sından, Öğretmeninin Mustafa Kemal'ine, Mustafa Kemal'den, Türk Milletinin Atatürk'üne uzanan 57 yıllık kısacık bir ömrü saygıyla anar selamlarız. Kıymetli Misafirler, Atatürk ve kahraman silah arkadaşları bugün kendi kurdukları cumhuriyette huzurla yatıyorlar. Her bir köşesinde kırmızı al bayrağın dalgalandığı Anadolu topraklarında yatıyorlar. Bütün minarelerinden 5 vakit ezan sesinin yankılandığı öz vatanlarında, Şanla Şerefle Nur içinde yatıyorlar... Ruhları Şad Olsun” dedi.

KOEJ (5)

Program, Cumhuriyet Meşalesi yakma töreni, tango gösterisi, halk dansları gösterisi ve Kuvayi Milliye Destanı, zeybek gösterisi, havai fişek gösterisi ile devam etti.

KOEJ (7)

Geleceğin mühendisleri yaz kampında buluştu Geleceğin mühendisleri yaz kampında buluştu

Program sonunda Efes Bandosu Müzik Grubu 100’üncü yıl konseri düzenledi.

KOEJ (8)

KOEJ (9)

KOEJ (6)

Kaynak: Ayşenur Yılmaz