Bursa’da 06-09 Eylül 2023 tarihlerinde düzenlenecek Teknofest kapsamındaki MEBRobot Yarışmaları İnsansız Su Altı kategorisinde ilçemizi temsil edecek lise öğrencileri çalışmalarını tamamladı. Kendi tasarımları ile özgün bir şekilde tasarladıkları su altı araçlarını, kendileri kodlayarak geleceğin savunma sanayi alanına göz kırpan ve bu alanda “biz de varız” diyen gençler, okul kurucusu Serdar Elmacı’yı ziyaret edip, kendilerine sağladığı destekler için teşekkür ettiler.

FİNAL (1)

Bahçeşehir Koleji Salihli Kampüsü Kurucusu Serdar Elmacı, “Salihli’de Eğitim-Öğretime başladığımız günden beri hem akademik hem de geleceğin teknolojileri robotik, programlama ve tasarım alanında Salihli ve Manisa’nın adını şampiyonluklarla temsil etmenin gururunu yaşadık. Bu sene İstanbul’daki Teknofest’te 4. olan Su Altı Takımımızın en büyük destekçisi olduk, şimdi o takımdaki öğrencilerimizle Bursa’daki MebRobot Yarışmasında okulumuzu, ilçemizi İnsansız Su Altı kategorisinde tekrar tek başına temsil edeceğiz. Salihli çocuklarıyla gurur duysun. Ben inanıyorum ki, bu öğrencilerimiz Atamızın çizdiği çağdaşlık yolundan ayrılmadan ve bu yarışmalardan elde ettikleri tecrübeler ile gittikleri üniversitelerde ve sonra savunma sanayi şirketlerinde ülkemize çok değerli katkılar yapacaklar. Bunun tohumlarını biz ilkokul ve ortaokuldaki robotik ve yazılım alanındaki çalışmalarımızla atıyoruz ve artık lisedeki öğrencilerimiz ile işte bugün olduğu gibi devamını getirmiş oluyoruz.” dedi.

FİNAL (3)

Özel Salihli Kolejinden Gaziler Günü ziyareti Özel Salihli Kolejinden Gaziler Günü ziyareti

Teknofest MebRobot yarışmasına katılacak olan su altı takımı öğrencileri, araçlarını nasıl hazırladıklarını, nasıl kodladıklarını ve yarışmadaki görevler hakkında bilgiler ile ilgili sunum yaptılar.

Sektör Medya olarak Bursa’da temsil edecek gençlerimize başarılar diliyoruz.

Kaynak: Onay Ozan