Bahçeşehir Koleji Salihli Kampüsü 21. yüzyıl becerilerine sahip dünya vatandaşları yetiştirme hedefleri doğrultusunda, uluslararası standartlarda sunduğu akademik programları, sosyal ve akademik etkinlik ve organizasyonlarını her geçen gün yeni proje ve iş birlikleri ile geliştirmeye ve genişletmeye devam ediyor.

Bahçeşehir Koleji, lise öğrencilerinin yabancı dil seviyelerini uluslararası alanda en çok bilinen ve dünyanın her yerinde geçerli olan IELTS sınavı ile belgeleyebilmeleri için IELTS sınavını dünya genelinde uygulama yetkisi bulunan British Council ile yeni bir iş birliği gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Bu anlaşmayla birlikte, IELTS sınavının kurumsal olarak uygulanması ülkemizde bir ilk oldu.

Bu iş birliği, Bahçeşehir Koleji Salihli Kampüsü olarak kaliteli yabancı dil eğitimi ile dünyanın en popüler İngilizce sınavı olan IELTS'i, uluslararası ve tarafsız bir ölçüt olarak kullanarak eğitim kalitesini belgeleme konusunda öncü bir rol üstlenecek.

British Council ile gerçekleştirilen bu proje ile öğrenciler artık bütün Bahçeşehir Koleji liselerinde, yani il veya ilçe fark etmeksizin, kendi kampüslerinde IELTS testine girerek yabancı dil yeterliliklerini belgeleyebilecekler.

Sınavın uygulanması, değerlendirilmesi ve sonuçların paylaşılması British Council ve IELTS yetkilileri tarafından gerçekleştirilecek. Sınava çevre okullardaki lise 11. ve 12. sınıf öğrencileri ve mezun öğrenciler başvurabilecek.

Sınav uygulanma tarihi 9 Mart 2024 olup son başvuru tarihi 26 Ocak 2024’tür.

Özel Salihli Kolejinden Gaziler Günü ziyareti Özel Salihli Kolejinden Gaziler Günü ziyareti

Sınava kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler ise, velileri ile birlikte Bahçeşehir Koleji Salihli Kampüsü 02367131300 nolu telefondan iletişime geçebilecekler.

Kaynak: Ayşenur Yılmaz