Ülkemizde bilim ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, eğitimleri süresince edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerin paylaşılması amacıyla, Millî Eğitim Bakanlığı Uluslararası MEB Robot Yarışması düzenleniyor.

dc7200de-cfcf-4017-b394-ab067f624cc6

Özel Salihli Koleji’nden öğrencilerine okul hayatını kolaylaştırma semineri Özel Salihli Koleji’nden öğrencilerine okul hayatını kolaylaştırma semineri

Bu sene MEB Robot yarışmasında Salihli’yi sadece Özel Salihli Bahçeşehir Koleji Fen Lisesi öğrencileri temsil etti. Robotik alanda yaptığı çalışmalarla Manisa’da ve çevresinde takdir toplayan Bahçeşehir Koleji Salihli Kampüsü, Su Altı Araçları (ROV) kategorisinde Türkiye 5’incisi oldu.

Bahçeşehir Koleji  Salihli Kampüsü kurucusu Serdar ELMACI, “İlçemizde daha önce ortaokul seviyesinde robotik alanda birçok kupa kazandık ve çalışmalarımızı daha fazlasını almak için sürdürüyoruz. Bu başarılarımızı şimdi TEKNOFEST ve MEB Robot gibi uluslararası yarışmalarda lise öğrencilerimizle katılarak bu kategoride de lider olmayı hedeflemekteyiz. Buradan yetiştireceğimiz öğrencilerimiz ülkemizin en iyi üniversitelerinden eğitim alıp, Savunma Sanayi başta olmak üzere birçok kıymetli alanda devletimize faydalı işler yapacaklarına inanıyoruz. Biz öğrencilerimize inanıyoruz, bizlere inanan kıymetli velilerimize ve Salihli halkına da verdikleri destek için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

c3f990bf-1771-433d-a82b-81a4a4fb4f24

Ayrıca Elmacı, “Tasarlayıp ve programladıkları su altı araçları ile iki parkurdan oluşan MEB Robot yarışmasında gösterdikleri başarılarından dolayı, Salihli’mizi temsil eden Zağanos ROV takımı öğrencilerimizi ve danışmanımızı kutlarız.”

Kaynak: Ayşenur Yılmaz