Başrollerinde Demet Evgar ve Buğra Gülsoy’un olduğu, Neslihan Yeşilyurt’un yönetmen koltuğunda yer aldığı, senaryosunu Ayça Üzüm’ün kaleme aldığı, MF Yapım imzalı, 'Bahar: Uyanmaya hazır mısın?' adlı dizi Show TV'de ekrana geliyor. Peki, Bahar dizisi uyarlama mı? Bahar dizisi hangi diziden, kitaptan uyarlama?

Bahar Dizisi Konusu Ne Oyuncuları Kimler (3)

Bahar Dizisi Konusu Nedir?

Bahar (Demet Evgar), ölümle karşı karşıya geldiğinde dışarıdan 'kusursuz' görünen ailesinin özellikle de eşi Timur'un (Mehmet Yılmaz Ak) başka bir yüzüyle karşılaşacak.

Bahar Dizisi Konusu Ne Oyuncuları Kimler (1)-1

Bahar'ın ani hastalığı ile ailedeki tüm dinamikler değişecek. Bu süreçte Evren (Buğra Gülsoy), her anlamda Timur'un rakibi olacak. Büyük hayallerle tıp okuyan, sonrasında hayatını eşine ve iki çocuğuna adayan Bahar; yaşadığı ani bir hastalıkla hayatını yeniden inşa etmeye karar verir.

Bahar'ın hayatını yeniden inşa etmesi ise çoğu zaman trajikomik hikayelerle izleyiciye umut aşılayacak.

Bahar Dizi Uyarlama Mı (2)

Bahar Dizisi Oyuncuları Kimler?

  • Demet Evgar – Bahar Yavuzoğlu
  • Buğra Gülsoy – Evren Yalkın
  • Mehmet Yılmaz Ak – Timur Yavuzoğlu
  • Hatice Aslan – Nevra Yavuzoğlu
  • Ecem Özkaya – Rengin Çevik
  • Füsun Demirel
  • Elit Andaç Çam
  • Demirhan Demircioğlu
  • Nil Sude Albayrak
  • Sena Kalıp
  • Alisa Sezen Sever

Bahar Dizisi Uyarlama Mı, Hangi Diziden Uyarlandı?

"Bahar: Uyanmaya hazır mısın?" dizisinin konusu Kore yapımı Dr. Cha dizisiyle benzer görüldü.

Dr. Cha adlı bu Güney Kore dizisinde de 20 yıl önce tıp fakültesinden mezun olan ancak eşi ve çocukları için ev hanımı olmayı seçen bir kadının yeniden doktor olma hikayesi anlatılıyor.

Bahar Dizisi Dr. Cha

Bahar dizisinin ilk bölümünde de gördüğümüz gibi, karaciğer nakline ihtiyaç duyduğunda eşi uyumlu olmasına rağmen karaciğerini vermiyor ve Cha da tıpkı Bahar gibi geçmişini masaya yatırıyor.

Bahar Uyarla Mı Dr. Cha

Asistan doktor olarak eşinin çalıştığı hastaneye dönmesiyle birlikte, eşinin yalanlarını, kendisini aldattığını ve hatta bir de kızı olduğunu öğreniyor.

Bahar Dizisi Konusu Ne Oyuncuları Kimler (2)

Hatta kendisine karaciğer nakli operasyonunu yapan doktor da ona aşık oluyor ve bu da yeni hikayeye yön veriyor.

Mehmet Ali Erbil Kaç Kere Evlendi? Ünlü Şovmenin Eski Eşleri Kim? Mehmet Ali Erbil Kaç Kere Evlendi? Ünlü Şovmenin Eski Eşleri Kim?

Bahar Dizi Uyarlama Mı (3)

Bahar dizisi henüz bir bölüm yayınlandı ama Dr. Cha ile hikayesi çok benzer görünüyor. Sadece Dr. Cha'da bir kayınvalide faktörü yok.

Bahar Dizi Uyarlama Mı (6)

Bahar Dizisi 1’inci Bölümde Neler Yaşandı?

Bahar (Demet Evgar), başarılı cerrah Timur Yavuzoğlu (Mehmet Yılmaz Ak)’yla evlidir, hayatını eşine ve çocuklarına adamıştır. Dışarıdan çok mutlu gözüken Yavuzoğlu Ailesi, Bahar’ın hastalığıyla sarsılır. Bahar’ın doktoru Evren (Buğra Gülsoy), onu kurtarmaya kararlıdır.

Bahar Dizi Uyarlama Mı (9)

Bahar, yirmi sene önce tıp fakültesinden mezun olmuş, doktorluk yerine ev hanımlığını seçmiştir. Bahar, başarılı cerrah Timur Yavuzoğlu’yla evlidir, hayatını eşine ve çocuklarına adamıştır. Dışarıdan çok mutlu gözüken Yavuzoğlu Ailesi, Bahar’ın hastalığıyla sarsılır.

Bahar Dizi Uyarlama Mı (7)

Bahar’ın doktoru Evren, onu kurtarmaya kararlıdır ve tek kurtuluşunun karaciğer nakli olduğunu söyler. Ailede bir tek Timur’un karaciğeri uyumlu çıkar! Büyük bir eşikle sınanan Yavuzoğlu ailesi için bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır!

Bahar Dizi Uyarlama Mı (8)

Bahar Dizisi Oyuncuları Ve Karakterleri

Bahar Yavuzoğlu (Demet Evgar)

Demet Evgar – Bahar Yavuzoğlu

Hayatını eşine ve iki çocuğuna adamış genç bir kadın olan Bahar, büyük hayallerle tıp okumuş, yaşadığı bir kırılma noktasıyla ev hanımı olmuştur. Her günü birbirinin aynısı olan Bahar, hayatın ona getireceği zorlu bir sınavla bambaşka bir hikâyenin başrolü olacak ve yeniden doğacaktır! Mesleğine geri dönerken hem zorlu mücadelelerle hem de hayatıyla ilgili büyük sırlarla karşılaşacaktır.

Evren Yalkın (Buğra Gülsoy)

Buğra Gülsoy – Evren Yalkın

Evren, genel cerrahi alanında uzmanlaşmış, başarılı bir profesördür. Hastalarıyla kolay iletişim kuran, sempatik ve zeki bir adamdır. Bugüne dek geçmişindeki boşlukları göz ardı etmeyi tercih eden Evren, Bahar’la yolu kesiştikten sonra hayata bakış açısını değiştirecek, senelerdir üzerini örttüğü meselelerle yüzleşecektir. Bahar ile kesişen yolları ikisinin de hayatında yeni bir dönemin açılmasına neden olacaktır.

Timur Yavuzoğlu (Mehmet Yılmaz Ak)

Mehmet Yılmaz Ak – Timur Yavuzoğlu

Timur imajına çok önem veren, başarılı ve kibirli bir profesördür. Yirmi sene önce Bahar’la evlenmiş, bu evlilikten iki çocuğu olmuştur. Bahar ve çocuklarıyla ilişkisi mesafeli ve soğuktur. Asla sözünden çıkmadığı annesi, onun en kıymetlisidir. Her şeyin kontrolü altında olmasını isteyen Timur, Bahar’ın yaşayacağı kırılma noktasıyla beraber bu kontrolü kaybedecektir. Ailesiyle de Bahar’la da bitmeyen bir hesaplaşmaya girecektir. Bütün bu dinamiklerle baş etmeye çalışırken, sakladığı sırlar ortaya çıkmasın diye, büyük bir mücadele verecektir.

Nevra Yavuzoğlu (Hatice Aslan)

Hatice Aslan – Nevra Yavuzoğlu

Nevra, altmışlı yaşlarının ortasında, otoriter, imajına çok dikkat eden, standartları yüksek, güçlü ve kibirli bir kadındır. Hayatta değer verdiği tek kişi oğlu Timur’dur. 20 sene boyunca Bahar’ın onlar için her şeyi yapması sayesinde rahatça yaşayan Nevra’nın düzeni, Bahar’ın değişimiyle sarsılacaktır. Bahar’ın tekrar ev hanımlığına dönmesi için elinden gelen her şeyi yaparken aynı zamanda kendi geçmişiyle ve sırlarıyla mücadele edecektir.

Rengin Çevik (Ecem Özkaya)

Ecem Özkaya – Rengin Çevik

Rengin, kırklı yaşlarında, kadın doğum profesörüdür. Zengin bir ailede doğmuş, istediği her şeyi başarmış, Türkiye’nin sayılı doktorlarından olmayı başarmıştır. Her zaman mutlak kazanan olan Rengin, Bahar’ın yeniden doğuşuyla ilk kez yenilme ihtimali ile karşı karşıya kalacaktır. Bahar’ın değişimi, Rengin’i de kendi hayalleri için daha sert bir mücadeleye zorlayacak, Bahar’la geçmişten kalan hesabı tekrar açılacaktır.

Editör: Ayşenur Yılmaz