Kula’da Kahraman şehitlerin ismi Kula’da iki caddede yaşatılacak Kula’da Kahraman şehitlerin ismi Kula’da iki caddede yaşatılacak

Ekim Pazar günü (Yarın) gerçekleştirilecek etkinliklere her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun bir katılım bekleniyor. Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Encekler Mahallesi Muhtarı Tuncay Demir, asırlardır devam eden bu geleneği yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya çalıştıklarını belirtti.

K A P A K-135

Demir, “Program saat 10.00'da yemek ikramı ile başlayacak ve ardından semah gösterisi ile türkü dinletisi sunulacak. Programın sunuculuğunu İlknur Yılmaz Güller yaparken, Salihli Cemevi Semah Ekibi, Salihli Türkü Dostları Grubu, Gonca Ezer ve Grup Mira, Sami Dinç ve Tolga Sağ gibi önemli isimler sahne alacak. Ayrıca Salihli’den katılım sağlamak isteyenler için Salihli Cemevi önünden sabah 09:00’da otobüs kaldırılacak. Bu etkinlikle ile kültürümüzü yaşatmaya ve tanıtmaya çalışıyoruz. Bu etkinlikler, kardeşçe bir araya geldiğimiz, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz anlamlı buluşmalardır. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rabbim kestiğimiz adakları kabul etsin,” dedi.

Kula (2)-2

Bağdatlı Sultan Kimdir?

Bağdatlı Sultan olarak tanınan, gerçek ismi bilinmeyen kişinin, 14. yüzyılda Horasan Erenlerinden olduğu ve Bağdat’tan Manisa'nın Kula ilçesine bağlı Encekler Mahallesi'ne yerleştiği rivayet edilir. Evliya olduğuna inanılan bu şahsiyetin ölümünün ardından her yıl türbesinin çevresinde anma etkinliği düzenlenir. Hasat sonrası köylüler, şükür için kurban keser ve dualar okunur.

Kula (4)-4

Kula (3)-6

Muhabir: Behzat Akcan