Okul Konferans Salonu’nda gerçekleşen programın sunuş konuşmasında Gündüz Aydın’ın hayatını anlatan Okul Tarih Öğretmeni Halil Uysal, program ile ilgili bilgi verdi. Okul Müdürü Yılmaz Çelik, bu tür programların önemine değinerek Yazar Gündüz Aydın’a teşekkür etti. Okul Müdürü Yılmaz, okullarında yeni bir kütüphane oluşturduklarını ve buraya kitap bağışı için öğrencilerden ve Salihli halkından destek istediklerini söyledi.
Gündüz Aydın, programa kendini tanıtarak başladı. Aydın söyleşisinde özetle şunları söyledi:
“50 yıllık sanat hayatım süresi içinde planlı ve programlı bir şekilde, ümitsizliğe kapılmadan, yılmadan, yorulmadan çalışmamın sonuçlarını aldım. Bu süre içinde onlarca kitap, yüzlerce makale ve katıldığım programlar benim emeklerimin karşılığıdır. Ben, yaşarken değerimin bilindiği inancındayım. Bunu da çok okumama ve disiplinli bir şekilde çalışmaya borçluyum. Kitap; insanı dinlendirir, rehabilite eder, insan hayatına yön verir. Kitapla tanıştıktan sonra insanın görüşleri, ideallleri, yaşama tarzı olumlu yönde değişiyor. Bu güzelliğe bir de yazma eylemini katarsak dünya daha yaşanır bir hal alıyor. Yazmaya, günlük tutarak başlayabiliriz. Duygu ve düşüncelerimizi yazmak insana iyi geliyor. Anlatamadığımız, bir çok kişinin anlayamadığı konuları yazarak anlatmak insanı rahatlatıyor.
Seçeceğimiz mesleklerin yanı sıra sanatın bir dalı ile uğraşmak insanı toplumda farklı yere koyar. Onun için edebiyat, müzik, resim gibi sanatın dalları ile uğraşarak kendinize mutlu bir alan açabilirsiniz. Bunun için de yılmadan, yorulmadan, bıkmadan çalışmak ve kitap okumak gerekir.”
Bir soru üzerine Gündüz Aydın “Yazmak için ilhamın olması gerekir. İlham olmadan yazmak, yavan ve basittir. Zaten ilhamsız yazılanlar sanat da olmaz” dedi.
Program sonunda kitaplarını imzalayan Aydın, burada da öğrencilerle sohbet etti ve yazma ile ilgili önerilerde bulundu.