Aydın – Denizli Otoyolu projesine 16 Kasım 2020 yılında başlandı. Proje hakkında Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu tarafından müjde verildi. 3 Kasım 2023 tarihinde açılan kısım otoyolun ilk 89 kilometrelik kısmını kapsıyor.

Uraloğlu, açılışı sosyal medya hesaplarından duyurdu. Duyuruya ek olarak bir de güzergah haritası paylaştı. Proje hakkındaki bilgileri ve geçiş ücretlerini aktaralım…

aydin-denizli-otoyol

Aydın -Denizli Otoyolu Projesinin İlk Aşamasında Kullanılabilecek Girişler

İlk 80 kilometrelik kısmının araç trafiğine açıldığı Aydın – Denizli Otoyolunun güzergah ve giriş-çıkış bilgileri aşağıdaki gibidir:

Müge Anlı Narin konusunda son noktayı koydu! Müge Anlı Narin konusunda son noktayı koydu!
  • Aydın – Denizli Otoyolu’nun 60 – 140. Kilometreleri arası kullanıma açılmıştır.
  • Belirtilen kilometreler arasında 80 kilometre ana gövde, 9 kilometre de bağlantı yolu hizmettedir.
  • Aydın’dan Denizli yönüne gitmek için Kuyucak, Buharkent, Sarayköy, Kumkısık, Pamukkale ve Kocabaş kavşaklarından giriş çıkış yapabilirsiniz. Sonrasında Kumsığ’a ulaşarak çevreyoluna çıkabilirsiniz.
  • Otoyolun Kuyucak – Denizli Kocabaş arasındaki bölümünü kullanabilirsiniz.

Aydın  - Denizli Otoyolu Hız Sınırı Nedir? Yasak Kapsamları Nelerdir?

‘’Erişime kontrollü kara yolu’’ olarak araç trafiğine açılan otoyola giriş kapsamında yasak tutulanlar aşağıdaki gibidir:

  • Yayalar
  • Hayvanlar
  • Motorsuz araçlar
  • Lastik tekerlekli traktörler
  • İş makineleri
  • Bisikletliler

Otoyolda mecburi asgari hız 40 kilometre/saat, azami hız da 140 kilometre/saat olarak belirlenmiştir.

Aydın – Denizli Otoyolu Ne Zaman Tamamlanacak?

Kuyucak – Aydın kısmının tamamlanıp kullanıma açıldı. İki şehir arasındaki 2 saate varan ulaşım süresi yaklaşık 1 saat 10 dakikaya indi. Çalışmaların devam ettiği otoyol projesinin 2024 yılında tamamlanması bekleniyor.

aydin-denizli-otoyol-kavsak

Aydın – Denizli Otoyolu Geçiş Ücreti Ne Kadar?

Aydın – Denizli otoyolu toplamda 140 kilometrelik anayol ve 23 kilometrelik bağlantı yoluna sahip. Kuyucak’tan Kocabaş Kavşağı’na kadar en uzun mesafe geçiş ücreti yıl sonuna kadar ücretli otomobiller için 95 TL olarak belirlenmiştir.

İzmir – Aydın otoyolunun devamı olarak belirlenen Aydın – Denizli otoyolu 1.3 milyar euro maliyetle inşa ediliyor. 2024’de sona ermesi planlanan otoyolun devamı ise Burdur – Antalya kısmı ile Akdeniz’e kadar uzanacak. Kent merkezlerini bağlamanın yanı sıra; ülkenin önemli turizm merkezlerine de ulaşımın kolaylaşması hedefleniyor.

Kaynak: Ayşenur Yılmaz