Emine Erdoğan'dan mucizevi ameliyata duygusal paylaşım: Pakistanlı ikizler Türkiye'de ayrıldı" Emine Erdoğan'dan mucizevi ameliyata duygusal paylaşım: Pakistanlı ikizler Türkiye'de ayrıldı"

Araçlarının soğuk havalarda motorlarının zarar görmemesini isteyen vatandaşlar, araçlarına antifriz nasıl bırakılır, antifriz ne işe yarar? Konularını araştırma yöneldi.

ANTİFRİZ NE İŞE YARAR?

Motorun soğumasını sağlayarak harareti önler. Kış şartlarında araç içindeki suyun donmasını engelleyerek motorun zarar göreceği bir durumun oluşmasının önüne geçer. Radyatör ve soğutma sistemi içinde oluşabilecek pas, korozyon ve benzeri problemleri önleyerek verimliliği artırır.

NASIL KONUR?

Kaputun altındaki radyatör bölmesinin tahliye kapağını açıp içindeki tüm suyu boşalttıktan sonra kapağı sıkıca kapatmalısınız. Ardındansa radyötörün içine antifrizi yavaşça dökebilirsiniz. Antifrizin üzerine saf su ekleyip radyatör tamamen dolduktan sonra aracınızı çalıştırabilirsiniz.

 NE ZAMAN DEĞİŞTİRİLİR?

Antifriz yılda en az bir kez ve ideal olarak daha sık değiştirilmelidir. Değiştirilmesi gereken antifriz miktarı, nerede yaşadığınıza ve ne tür bir araca sahip olduğunuza bağlı olacaktır. Genel olarak, her 100.000 km'de bir litre antifriz değiştirilmesi gerekmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi