Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek basında ve sosyal medyada en çok konuşulan isimlerden birisi. Sık sık ekonomiyle ilgili yorum yapan Mehmet Şimşek gündemden hiç düşmüyor.

Bu nedenle birçok kişi Mehmet Şimşek’in hayatını araştırıyor. Bu araştırma sırasında en çok merak ettikleri konu ise Mehmet Şimşek'in eski İngiliz eşi Annalise Granwald kimdir oluyor. Annalise Granwald hakkında merak edilenlerin cevabı yazımızda.

Annalise Granwald Kimdir 4

Annalise Granwald Kimdir?

Ekonomi son yıllarda en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Herkes hemen her yerde ekonomi hakkında konuşuyor. Bu nedenle gündemin en popüler isimlerinden birisi şüphesiz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek.

Aldığı kararlar ve yaptığı açıklamalar hem basında hem de sosyal medyada ses getiriyor ve uzun süre gündemde kalıyor. Mehmet Şimşek’in bu kadar popüler olmasıyla birlikte hayatı da merak konusu oluyor. Hazine ve Maliye Bakanının hayatını araştıranlar özellikle eski İngiliz eşinin kim olduğunu öğrenmek istiyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ABD’de yaşadığı dönemde finans uzmanı Annalise Granwald ile tanıştı. Bir süre sonra evlilik kararı aldılar. Daha sonra Türkiye’ye gelerek 20 Ocak 1999 tarihinde nikah masasına oturdular. Mehmet Şimşek'in eski İngiliz eşinin kim olduğunu öğrenenler Annalise Granwald hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak istiyor. Bu nedenle Annalise Granwald kimdir sorusuna cevap arıyorlar.

Mehmet Şimşek’in eski eşi Annalise Granwald, 1971 yılında ABD’nin Wisconsin eyaletinde dünyaya geldi. 1989 yılında University of Wisconsin-Milwaukee'de Finans, Ekonomi ve İnsan Kaynakları Yönetimi alanında okumaya başladı. 1994 yılında eğitimini tamamlayarak üniversiteden mezun oldu. Daha sonra bir süredir birlikte olduğu Mehmet Şimşek ile evlenmeye karar verdiler. 20 Ocak 1999 tarihinde Türkiye’de düğün yaparak dünya evine girdiler.

2001 ile 2003 yılları arasında University of East London’da Mimarlık eğitimi aldı. Daha sonra eşi Mehmet Şimşek ile birlikte İngiliz vatandaşlığı aldılar. 23 Temmuz 2009 tarihinde 10 yıllık evliliğin ardından boşandılar.

2020 yılında University of Edinburgh’da Bilimi üzerine yüksek lisans yapmaya başladı. 2023’te "Birleşik Krallık’taki Safkan Düz Yarış Atlarında Aşırı Antrenman Sendromu: Stresin Bununla Ne İlgisi Nedir?" başlıklı teziyle yüksek lisans derecesini aldı. ABD’de ve İngiltere’de çeşitli şirketlerde mimar ve pazarlama müdürü olarak çalıştı.

Annalise Granwald Kimdir 3

Mehmet Şimşek Eski Eşi Nereli?

Mehmet Şimşek’in eski eşi Annalise Granwald kimdir sorusuna cevap bulanlar nereli olduğunu da merak ediyor.

20 Ocak 1999 ile 23 Temmuz 2009 tarihleri arasında Mehmet Şimşek evli olan Annalise Granwald, 1971 yılında ABD’nin Wisconsin eyaletinde doğdu.

26 Temmuz 2006 tarihinde eşi Mehmet Şimşek ile birlikte İngiliz vatandaşlığı aldı.

Annalise Granwald Kaç Yaşında? 

Annalise Granwald kimdir sorusuna yanıt bulanlar Mehmet Şimşek’in eski eşinin yaşını merak ediyor.

1971 tarihinde ABD’nin Wisconsin eyaletinde dünyaya gelen Annalise Granwald şu anda 53 yaşındadır.

Annalise Granwald Ne İş Yapıyor?

Ekonomi, Finans, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Mimarlık eğitimi alan Annalise Granwald, ABD ve İngiltere’de çeşitli şirketlerde mimar ve pazarlama müdürü olarak görev yaptı.

Şu anda herhangi bir işte çalışmadığı bilinen Annalise Granwald son olarak Wisconsin’deki Endless Knot şirketinde Operasyon Müdürü olarak görev yaptı.

Annalise Granwald Kimdir

Mehmet Şimşek'in İlk Eşinden Çocuğu Var Mı?

20 Ocak 1999 ile 23 Temmuz 2009 tarihleri arasında ilk eşi Annalise Granwald ile evli olan Mehmet Şimşek’in bu evlilikten çocuğu yoktur.

Mehmet Şimşek Kaç Evlilik Yaptı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in hayatını araştıranlar kaç kez evlilik yaptığını öğrenmek istiyor. Mehmet Şimşek şu ana kadar iki evlilik yaptı. İlk evliliğini 20 Ocak 1999 tarihinde Annalise Granwald ile yaptı. 10 yıllık evliliğin ardından boşandılar.

İkinci evliliğini ise 9 Ocak 2010 tarihinde Esra Kara ile yaptı. Şu anda hala Esra Kara ile evlidir.

Annalise Granwald Kimdir 2

Mehmet Şimşek Evli Mi?

Daha önce iki kez evlilik yapan Mehmet Şimşek 9 Ocak 2010 tarihinden bu yana ikinci eşi Esra Kara ile evlidir.

Mehmet Şimşek Kaç Çocuğu Var?

9 Ocak 2010 tarihinden beri Esra Kara ile evli olan Mehmet Şimşek’in bu evlilikten iki iki kızı ve bir oğlu oldu.

Çocuklarının isimleri Azra Esma, Sare Nur ve Mehmet Emre’dir.

Annalise Granwald Kimdir 5

Esra Şimşek Kimdir?

Esra Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ikinci eşidir. Bazı kaynaklarda Gaziantepli olduğu belirtiliyor.

Mehmet Şimşek’le evlenmeden önce mimar olarak çalışıyordu.

Esra Şimşek Ne İş Yapıyor?

Esra Şimşek uzun yıllar mimar olarak çalıştıktan sonra çocuklarıyla daha fazla vakit geçirebilmek için işinden ayrıldı. Şu anda çalışmıyor.

Esra Şimşek Kaç Yaşında?

Esra Şimşek şu anda 45 yaşındadır.

Eyüp Sabri Tuncer Sahibi Kim? Neden Gündem Oldu? Eyüp Sabri Tuncer Sahibi Kim? Neden Gündem Oldu?

Bu yazımızda Mehmet Şimşek’in eski eşi Annalise Granwald kimdir sorusu başta olmak üzere merak edilenleri cevapladık.

Kaynak: Ayşenur Yılmaz