Seçimden sonra dağılan muhalefet bloğunda 'yerel seçimde ittifak' tartışmaları devam ediyor. 'Seçimlere ayrı ayrı girelim' düşüncesinin ağır bastığı İYİ Parti'de 31 Mart seçimleri için Ankara talebi geldi. İYİ Parti Milletvekili Adnan Beker, "Eğer bir seçim işbirliği olacaksa kesin ve kesin Ankara İYİ Parti'ye verilmeli" diye konuştu. 

Trakyalı çiftçi Bakan Yumaklı ile pazarlık yaptı Trakyalı çiftçi Bakan Yumaklı ile pazarlık yaptı

CHP'DEN JET CEVAP: KALBİNİ KIRARIM 

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Halk TV canlı yayınında Beker'in açıklamalarıyla ilgli dikkat çeken ifadelerde bulundu. "CHP de İYİ Parti de kendi özeleştirisini yapmalı" diyen Özel, "Adnan Bey'in ifadelerini vatandaşlarımız değerlendirir. Bir şey söylersem kalbini kırarım. Benim anlayışımda muhalefete muhalefet yapmak yok. İşimiz iktidara muhalefet etmek. Şimdi ona öyle ifadeler kullanılır ki vatandaşın karşısında birlikte oy istemiş insanlara yakışmaz. Sistemin getirdiği bir çarpıklık var, bizim de doğru yapmadığımız bir okuma var. Partilerin birbirine nezaketi hallaç pamuğu gibi atılmış durumda. Bunu düzeltmek lazım" dedi. 

NE OLMUŞTU?

İYİ Partili Beker, dün katıldığı bir canlı yayında 'yerel seçimlerde ittifak' konusunda ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

Beker CHP'den Ankara'yı talep ederken, "Eğer bir seçim işbirliği olacaksa kesin ve kesin Ankara İYİ Parti'ye verilmeli. O gün geldiğinde Mansur Bey gelir, İYİ Parti'nin adayı olur. Nereden biliyoruz 3 ay sonra olmayacağını. Şimdi diyor ki 'Ben CHP'den adayım.' Diyelim ki olmadı Mansur Yavaş. Yarın da mesala 'Ben aday değilim' dedi. Yani CHP'de de İYİ Parti'de de aday olmayacak mı Ankara'da?" diye konuştu.

Kaynak: halktv.com.tr