Karayolları Genel Müdürlüğü’nün geçtiğimiz günlerde yaptığı zam açıklamasıyla şehirler arası ücretli yolları tercih edecek kullanıcılar yeni fiyatları merak ediyor. Anadolu Otoyolu ücretleri için güncel listeyi sizlerle paylaşıyoruz. Ankara İstanbul otoyol fiyatları 2024’te ne kadar oldu? İşte yanıtı…

Ankara İstanbul Otoyol Fiyatlarına Ne Kadar Zam Geldi?

Ülkemizde şahsi aracıyla şehirler arası yolculuk yapanlar için önemli alternatif güzergahlar arasında olan Yap İşlet Devret modeliyle oluşturulmuş ücretli yollar, ilgili fiyatların ne kadar olduğunun da araştırılmasını sağlıyor. Ankara İstanbul otoyol ücreti 2024 yılında zamlandı! KGM’nin yaptığı duyuruya göre araç sınıflarına göre ödenecek ücretlere zam geldi.

Peki, Ankara İstanbul arası otoyol ücreti ne kadar oldu? Güncel fiyat bilgilerini sizler için paylaşıyoruz! Ayrıca hesaplama işlemleri için ayrıntılı bilgileri de bu sayfa üzerinden bulabilirsiniz. İşte detaylar…

Ankara İstanbul Otoyol Ücreti 2024: Anadolu Otoyolu Fiyatı

Ankara istanbul otoyol ücreti
Ankara istanbul otoyol ücreti

Anadolu otoyol ücretlerine gelen zam sonrasında yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte yolcular fiyat araştırması yapıyor! Ankara İstanbul otoyol fiyatlarının zamlanması, beraberinde araç sınıflarına göre ücretlerin araştırılmasını sağlıyor. Peki, İstanbul Ankara otoyol ücreti ne kadar oldu? İşte ayrıntılar…

Ankara İstanbul otoyol ücreti 2024 yılındaki zamlarla birlikte güncel olarak aşağıdaki gibidir:

  • KGM tarafından yapılan yazılı açıklama ile birlikte Ankara İstanbul arası Anadolu Otoyolu ücretleri, 1. sınıf araçlar (otomobil, kamyonet, minibüs) için 134 TL oldu.

Ankara İstanbul otoyol son dakika ücret gelişmeleriyle birlikte yeni fiyatlar da netlik kazandı. KGM’nin yapmış olduğu açıklama, iki şehir arasında yolculuk maliyetlerini ciddi oranda arttıracağa benziyor. İşte araç sınıflarına göre fiyat detayları…

1- Ankara İstanbul Arası Otoyol Ücreti: Araç Sınıflarına Göre

Yap İşlet Devret (YİD) modeliyle yapılan yeni ücretli yollar, özellikle Ankara ve İstanbul gibi iki önemli büyükşehir arasında yolcular tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Otomobillerin de dahil olduğu 1. sınıf araçlar için 134 TL olan geçiş ücretleri, araç sınıflarına göre değişmektedir. Ankara İstanbul otoyol fiyatlarını araç sınıflarına göre inceleyelim…

Ankara İstanbul otoyol ücreti 2024 yılında araç sınıflarına göre şu şekildedir:

  • 1. Sınıf Araçlar (Otomobil, Arazi Taşıtı, Kamyonet, Minibüs): 134 TL
  • 2. Sınıf Araçlar (2 Akslı Minibüs, Kamyonet, Otobüs) Geçiş Ücreti: 155 TL
  • 3. Sınıf Araçlar (3 Akslı Her Türlü Araç): 207 TL
  • 4. Sınıf Araçlar (4 ve 5 Akslı Her Türlü Araç): 268 TL
  • 5. Sınıf Araçlar (6 ve Daha Fazla Aks Sayılı Araçlar): 322 TL
  • 6. Sınıf Araçlar (Motosiklet) Geçiş Ücretleri: 54 TL

NOT: Anadolu otoyol ücretleri Ankara ve İstanbul arası için güncel olarak bu şekildedir. Ancak, farklı geçiş noktalarını kullanma esasına bağlı olarak ödeyeceğiniz toplam ücretler değişiklik gösterebilecektir.

Ankara İstanbul Otoyol Ücreti Hesaplama Adımları

Ankara İstanbul Anadolu Otoyolu ücreti 2024 zamlı bilgilerini sizlerle paylaştık. KGM tarafından yapılan duyuruya göre açıklanan güncel ücretler, bu sayfa üzerinden de alternatif olarak takip edilebilecektir. YİD modeliyle kullanılan yollarda ücretin nasıl hesaplandığı ise yolcuların merak ettiği diğer konulardan birisidir.

Ankara İstanbul otoyol ücreti hesaplamak için geçiş noktaları dikkate alınmaktadır. Her geçiş noktası için belirlenen ücretler, doğrudan öngörülen şekilde online bankacılık ya da fiziki banka şubeleri aracılığıyla ödenebilmektedir. Buna bağlı olarak Ankara ve İstanbul arasında otoyol ücretleri de yukarıdaki listede açıklandığı üzere gerçekleşecektir. Ancak, toplam kaç geçiş noktasını kullandığınız, toplam masrafları etkileyen en önemli faktörlerden birisidir.

Anadolu Otoyol Ücreti Nasıl Ödenir?

Ankara istanbul otoyol ücreti
Ankara istanbul otoyol ücreti

Ankara İstanbul otoyol ücretine dair güncel bilgileri paylaştıktan sonra kullanıcıların en çok araştırdığı diğer konulara da değinelim. Özellikle bu ücretlerin ne şekilde ödeneceği büyük merak konusu. Anadolu otoyol ücreti nasıl ödenir? İşte yanıtı:

  • Anadolu Otoyol fiyatları, katedilen mesafeye göre ilgili tutarların online bankacılık ya da gişe seçeneğiyle ödenebilmektedir.
  • Kredi kartı, banka kartı ya da nakit olarak çıkış gişelerinde ödenebilen ücretler, ayrıca “Anadolu Oto Yol İşletmesi” web sitesi aracılığıyla ya da İş Bankası ve QNB Finansbank şubelerinden de ödenebilmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

Ankara İstanbul otoyol ücreti 2024 bilgileriyle alakalı olarak en çok sorulan soruları yanıtladık:

1- Ankara İstanbul arası ücretli yol ne kadar?

Ankara İstanbul otoyol ücretleri otomobiller için 134 TL, motosikletler için 54 TL olarak belirlenmiştir. Diğer araç sınıflarında fiyatlar ortalama olarak 155 TL – 322 TL arasında değişmektedir.

Resmi Gazete'de Bugün Yayımlananlar | 27 Eylül Cuma 2024 Resmi Gazete'de Bugün Yayımlananlar | 27 Eylül Cuma 2024

2- Anadolu Otoyolu fiyatları ne kadar zamlandı?

Anadolu otoyol ücreti İstanbul ve Ankara arasında 84 TL’den 134 TL’ye çıktı. Bu bilgilere göre zam oranının %60 civarında olduğu söylenebilir.

Ankara İstanbul otoyol ücreti ne kadar sorusunu yanıtladık. Konuya dair güncel deneyimlerinizi yorumlar ile birlikte paylaşabilir, düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.