Petrol fiyatları 80 doların üzerinde tutunamıyor. Türkiye piyasalarının tatile girdiği geçen perşembe akşamı 80 dolara yakın seyreden Bren petrolün varil fiyatı; cuma günü ve bu hafta başında yönünü tekrar aşağı çevirerek 76,30 dolara kadar geriledi.


PETROL NEDEN GERİLİYOR?

Jeopolitik risklerin devam etmesine rağmen Orta Doğu’da ateşkes görüşmelerinin de sürmesi, arz endişelerini dizginliyor. Petrol fiyatları üzerindeki asıl düşüş baskısı ise talep kaynaklı gelişiyor. Çin'den zayıf ekonomik veriler ve ABD’de sürüş mevsiminin sonuna gelinmesi, petrol fiyatlarını düşürüyor.  

Petrolde sert düşüş! Akaryakıta indirim gelir mi? - 1. Resim

Merkez Bankası ne zaman faizleri indirecek? Dikkat çeken değerlendirmeler: Kasım ayı işaret edildi Merkez Bankası ne zaman faizleri indirecek? Dikkat çeken değerlendirmeler: Kasım ayı işaret edildi

OPEC+ NE YAPACAK?

Bu arada OPEC+ Grubunun da ekim ayından itibaren petrol üretimini artırmaya hazırlanması, fazla arz endişelerini beraberinde getirerek fiyatlarda düşüşü destekledi. Aksi yönde karar alınmadıkça, günde fazladan 180 bin varil üretileceği ifade ediliyor. Siyasi krizdeki Libya’da ise üretim yarıya düşmüştü.

Kaynak: TÜRKİYE GAZETESİ