Anıtkabir'den başlayan ve 9 Eylül'de İzmir'de sona erecek olan Büyük Taarruz Bisiklet Turu'na katılan gönüllüler, Salihli’ye vardı. Gönüllüler, 101 yıl önce Kurtuluş Savaşı'nın geçtiği bölgeĺerde ve milli mücadelenin geçtiği saatlerde şehitlerin mezarı başında anma törenlerini gerçekleştiriyor. Bu anlamda gönüllüler 5 Eylül’de Salihli’nin kurtuluş gününde Salihli Şehitlik Anıtı’nı ziyaret etti. İlçeyi gezen ekibin son ziyaret noktası Açı Koleji oldu. Burada ekibi ağırlayan kolej yönetimi ve çalışanları alkışlarla ekibi Turgutlu’ya uğurlandı. Ekip ortalama 1100 kilometre yol kat edecek.  

DSC_0209

AÇI KOLEJİ’NE TEŞEKKÜR

Büyük Taarruz Bisiklet Grubu ekip lideri olan Emekli Albay Osman Kutlu, "Salihli halkının ve Salihli Açı Koleji’nin göstermiş oldukları yakın ilgi ve misafirperverliklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerini sunduğunu” ifade etti.

DSC_0212

“ANLAMLI ETKİNLİK”

Türkiye, siber güvenlik teşkilatı kuracak Türkiye, siber güvenlik teşkilatı kuracak

Açı Koleji Salihli Kampüsü kurucusu Yener Bacaksız, “ ‘Büyük Taarruz Bisiklet Turu’ ekibimizi kampüs alanımızda ağırlamaktan büyük onur duyduk. Gönüllü ekip düzenledikleri bu turla milli mücadeleyi ve kurtuluş gününü unutturmamak, bu vatanın kolay bir şekilde kazanılmadığını hatırlatmak amacıyla anlamlı bir etkinli düzenliyorlar. Bu anlamda başta ekip lideri Osman Kutlu’ya, sonrasında ekipte yer alan gönüllü kardeşlerime teşekkür ediyorum. Gerçekten anlamlı bir etkinlik gerçekleştiriyorlar. Bugün burada biz onları konuk ettik ve Turgutlu’ya yolladık. 9 Eylül’de İzmir’de turu bitirecekler. Yolları açık olsun” ifadelerinde bulundu. 

DSC_0218

DSC_0233

DSC_0231

DSC_0228

DSC_0227

Kaynak: Onay Ozan