Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Binası Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Enver Ünlü’nün yanı sıra Vali Yardımcısı Erhan Günay, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür V. Eşref Aslan, kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Daha sonra Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür V. Eşref Aslan, kurumun 2023 yılı Ocak-Eylül dönemi faaliyetleri hakkında kurul üyelerine sunum eşliğinde bilgi verdi.

Kredi kartı kullanımı patladı! Kredi kartı kullanımı patladı!

İl Müdür V. Aslan, Manisa’nın da içinde bulunduğu TR33 Kalkınma bölgesi (Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak) güncel istihdam rakamlarına göre bölgenin 2019 yılı işsizlik oranının yüzde 9,8, 2020 yılı işsizlik oranının yüzde 8,3, 2021 yılı işsizlik oranının yüzde 6,9 ve 2022 yılı işsizlik oranının ise yüzde 7,1 olarak gerçekleştiğini belirtti.

2023 yılı Ocak-Eylül dönemi itibariyle Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında 54 bin 555 kişiye bireysel danışmanlık hizmeti verildiğini dile getiren Aslan, 7 bin 837 işyeri ziyareti gerçekleştirdiklerini kamu ve özel sektörde toplam 14 bin 924 kişinin işe yerleştirilmesi hususunda aracılık faaliyetinin yerine getirildiği söyledi.

Kaynak: İHA