Salihli’nin 50. Yıl Ortaokulu’nda, gençleri doğayı korumak ve çevre bilinci kazandırmak, geri dönüşüm ve yeniden kullanma gibi önemli davranışlar ile yeni nesillere miras bırakma bilinci geliştirmeyi aşılayan çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Öğrencilerin bu kapsamda günlük yaşam becerileri geliştirmelerine ve karbon ayakizi en az seviyeye indirmek amacı ile yaptıkları eTwinning projesi İngilizce öğretmeni Dilek Şahin tarafından yürütülüyor.

72c22279-1630-4835-9529-329ec560e244

2024-YKS Ek Yerleştirme sonuçları açıklandı | YKS ek tercih sonuçları nasıl sorgulanır? 2024-YKS Ek Yerleştirme sonuçları açıklandı | YKS ek tercih sonuçları nasıl sorgulanır?

Yurtdışından ortakları ile proje bitiminde kalite etiketine başvuru yapacaklarını belirten Şahin, projenin kalitesi öğrenci katılımının çok olduğu, öğrencilerin bire bir etkinlikleri kendi yaptığı ve süreci yönettiği projelerde daha belirgin olduğunu söyledi.

Şahin,  teknoloji ve yeni yaklaşımları da kullanarak yıllardır 50. Yıl Ortaokulu’nda proje tabanlı eğitim uygulamaları sayesinde öğrencilerin yabancı dil farkındalığı kazanarak, dili doğal ortamlarında öğrenme şansı elde ettiklerini söyledi.

Kaynak: Ayşenur Yılmaz